DIENST

CHATBOT

Een chatbot op je website of Facebook is niet meer weg te denken. Velen maken er nog geen gebruik van. Wanneer u interesse heeft, laat ik u graag zien wat voor toepassingen u hiermee kunt doen. Dit allemaal om te zorgen dat uw klanten snel een reactie ontvangen. Zelfs wanneer u druk met andere zaken.

Er zijn vele opties mogelijk om uw bot te laten reageren naar uw klant. Hiernaast ziet u in het voorbeeld een eerste reactie op bv een groet van de klant. Met een afbeelding.

Daarna komt een reactie dat wij verschillende diensten bieden. Vervolgens krijgt de bezoeker de optie om te klikken op een link van mijn website of om mij direct te bellen.

Andere opties zijn bv:

  • delen van mijn reactie met vrienden
  • vervolgen met een eerder opgestelde bot (bericht)

U kunt een aantal berichten opstellen en deze met elkaar linken. U kunt ook voor elk produkt een ander bericht op te stellen. Wanneer de klant dan een woord gebruikt wat u ingesteld heeft als keyword, dan wordt een reactie op dat woord gestuurd.

Zo kunt u van te voren al een hele conversatie opzetten en hoeft u daar niet meer naar om te kijken. Uw bot doet de rest!

 

 


Ook voor uw posts op Facebook is het mogelijk om een bot te maken.

Zo kunt u een post maken en zorgen dat daar een reactie op volgt.

Wanneer de bezoeker van je pagina een reactie achterlaat, dan kun je ook deze conversatie sturen. En zo de klant van de nodige informatie voorzien.

En ook hier weer: van te voren opzetten en daarna gaat het vanzelf! En 
zie hoe uw klantenbestand groeit.

 

 

 

Meer weten?

Ervaar direct wat een chatbot voor u kan betekenen. Rechtonderin vind u het icoontje van de chat en kunt u zien hoe het werkt!